kyckling sås med smak av apelsin

2 färska eller frysta kycklingfileér
100g rökt skinka
100g champinjoner
1 apelsin
2 msk margaring
2 msk vetemjöl
2 dl hönsbuljong
2,5 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

1. skär kycklingen i strimlor. fin hacka skinkan och skiva champinjonerna. tvätta och skala apelsinen riv skalet och pressa apelsinen.

2. bryn kycklingen i margarin i en gryta/kastrull (jag använde en wook), fräs med svampen i några minutrar. lägg över skinkan.

3. strö över mjölet och tillsätt buljong och grädde. tillsätt apelsin skalet och saften. smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar. låt koka ca 10 min.

4. servera med ris/pasta/coscos och en sallad.


helt blöjfri

tänk att min lilla stora tjej har blivit blöjfri hur stolt kan man bli som mamma jag är så enormt stolt.
för har fått höra att med hennes diagnos och att inget funkade visste vi inte hur det skulle bli och så släppte det bara och från att gjort allt i blöjan till att varken kissa eller bajsa i blöjan och inte ens ha blöjor på nätterna.. hur bra kan det vara.. denna dag såg jag så långt bort och är så lycklig att den kom och den största glädjen är att se henne när hon kissar eller nä hon ska berätta för någon vad man gör på pottan/toaletten att man faktiskt måste trycka att man inte bara kan sitta där.. tänk att hon kom på snitsen med detta..

anställnings intervjuv och informations möte

idag ringde en från komunen som hade läst mitt personliga brev och cv som jag skickade in för flera månader sen ang jobb men på de ställena passade jag inte in men denna ansvariga tyckte så mycket om mitt personliga brev och cv så hon hade sparat det och nu har det börjat komma in jobb som hon tror att skulle passa mi och så som jag lever just nu.. så hon ringde idag och jag blev lite förvånad så den 26 april kl 9.00 ska jag dit på information och anställningsintervjuv.. jag som hade lagt det här med jobb liute åt sidan men det kändes så bra när hon ringde så jag sa absolut att jag är intresserad


här kommer en uppdatering från neurologen

jag har en jätte bra läkare där han är bara så duktig på att förklara så att man kan förstå lite vad som händer i ens kropp. det är ett jätte plus att få en bra läkare och att läkaren kan svara på ens frågor eller ta reda på svaren och inte ha en läkare som tror massa utan en läkare som vet eller tar reda på hur det är..

alla proverna och röntgen av det olika slag jag gjorde visade att det inte var något farligt i min kropp. och sen fick jag detta förklarat som har emd min cancer att göra. att jag har pariklar/molekyler som min kropp inte kan ta hand om. och dessa partiklar blir som bakterier och gå ut i kroppen som virus och det får jag antibiotika för. och de som inte antibiotikan biter på måste min kropp ta hand om själv men min kropp klarar inte det inte och då blir det infektioner i kroppen som bildar små cystor och cystorna stöter min kropp ifrån och har sönder till rester som blir partiklar/molekyler som går ut i nervsystemet och nu ska det spola nervsystemet och detta ska det göra i höst. och denna spolning finns det inga bieftekter eller infektioner av och det känns toppen. och kommer bli helt återställd i nervsystemet. och kommer kunna leva ett helt normalt liv med allt enligt läkaren kommer och han sa att till och med din kropp kommer att klara av att bära ett barn om jag skulle bestämma mig för att skaffa flera barn.. just nu känns det inte som jag vill ha fler barn men jag är bara 25 år så det kanske hinner att ändras..

Neurologen

Idag har jag varit till neurologen och var så hemskt nervös innan s visste inte vad jag skulle ta mig till och nu vet jag att det inte var något farligt och att alla prover var ganska bra. Inte om man ska gemföra med en frisk person men jag är inte frisk och jag är så glad att det går till det bättre.  Skriver mer imorgon om vad de sa. Ska sova nu. God natt på er

mina fina påskkärringar


städning och påskpynt

idag har jag städat med lång paus mellan varje moment men är jätte glad att jag klarade av det och ännu gladare när man ser hur fint det är.. och man blir så glad av påskpyntet för det lyser upp..

annars har jag sovit helt oki i natt och har känt mig ganska pigg idag..

just nu håller jag på med maten.. det blir kokt korv och makaroner=) inget avancerat idag.. sen ska vi åka hem till mina föräldrar och kvällsfika lite..

barnen har varit påskkärringar på dagis..

här kommer lite bilder från mitt påskpynt


kycklingar i mitt sovrum


påskriset med ägg, kycklingar och fjädrar


kycklingar i vardagsrummet


kyckligar och hare på tv-hyllan


kyckling i imrans rum


kyckling i emiliyas rum


häxa i köket

GLAD PÅSK på er

fy faaaaaaaaaaaaaan

man trodde att när man slutade med det starka cellgifterna i januari så skulle skiten vara över men fy fan vad fel jag hade.. det är mycket värr det känns helt sjukt att man ska behöva må så här.. jag kan inte sova för att jag mår illa, vill inte vara vaken för är så trött, kroppen värker av matthet.. vet inte om jag orkar mer.. nu får det vara nog på detta.. cancer är en jävla sjukdom som är lömsk.. vem som helst kan få den, vem som helst kan bära på den utan att det vet om de.. och den kan leva i många år innan den uptäcktes fy fan...

nu fick jag vräka ur mig lite ilska och jobbighet

Spansk kyckling 1port1 kycklingfilé
0,5 msk olja
0,5 krm saffran
1 krm salt
0,5 krm peppar
0,5 dl kycklingbuljong
1 msk mini fraiche 5% (jag använde lätt creme fraiche som att den andra inte finns i laktosfritt)
0,5 liten strimlad röd paprika
1 hackad salladslök
1 kvist broccoli i små bitar
1 strimlad morot
0,5 liten strimlad squash

1,5 dl ris

1. stek kycklingen i olja ca 5 min på varje sida och stöt saffran och låt det steka med salta och peppra.
 
2. häll buljongen och fraiche i stekpannan. lägg grönsakerna i vätskan runt kycklingen. låt sjuda 5 min under lock. kontrollera att kycklingen är vit och väl genomstekt.

3. servera kycklingen med grönsaker och ris.


fredagen är jobbig dag

i fredags var det en enormt jobbig dag.
vaknade kl 03.45 av att jag mådde så illa och sprang till toaletten och spydde och spydde och det var blod. men tog det lungt spydde lite till och iväg med barnen på dagis och sen hem och kräktes lite till och sedan från klockan 13.00 försökta jag få tag på akuten men det var omöjligt och jag blev svagare och svagare och till sist så hämtade jag barnen på dagis och körde hem det till mina föräldrar och gick till akuten. och där började man nysta i saker för inte bara med att jag spydde hade jag en huvudvärk som hade legat i sen 6 veckor tillbaka sen jag cyklade om kull för att det finns idioter som inte ska ha körkort som körde på min cykelkärra och jag slog om kull och slog i huvudet.. men för 3 veckor sen fick jag en brännande huvudvärk.. men på akuten gjorde det lite neurologiska tester och jag följde inte med som jag skulle och var yr.. det beställde en taxi och jag skulle in till ackis.. men skulle bara gå på toaletten och där spydde jag som en gris ner hela golvet och svimmade sen när jag vaknade till var det 3 sjuksköterskor och en läkare inne på toaletten och 2 ambulans personaler som föröker få i en nål i armen och efter 10-15 stick och det lyckades inte så gav det upp men då hade det spräckt 2 kärl och försökt få in nålen i nerven i högra armen.. så där är jag alldeles uppsvullen och blå grön och kraften i armen är låg..men de satt stöd krage en hård jävel som jag tyckte var väldigt obehaglig och iväg emd ambulansen, en av killarna som jobbade på ambulansen jobbade i sthlm när jag bodde där och hämtade mig flera ggr under tiden jag väntade emiliya..

jag fortsatte och kräkas och läkarna talade om att det misstänkte att jag hade en hjärntumör.. och jag var jätte ororlig.. kommer in mitt under personalbytet*suck* men 10 minuter tog det sen skulle jag upp på CT-skalle(röntgen av huvudet), sedan skulle de röntgas av magen och ta massa prover och en elev skulle få testa sticka mig och läkaren sa du kommer aldrig att lyckas för det har stuckit så många ggr, men killen lyckades på första försöket..

kommer ner till ortoped och akuten och där placerar det mig precis vid receptionen.. och det var vell tur där fortsatte jag och spy och spy.. 3 spypåsar med blod.. 

men sen fick jag det glädjande beskedet det är ingen hjärntumör*jippi* vilken lättnad det var..

sen fick jag vänta på läkarna och det kunde inte hitta något först som sa varför jag hade ont eller kräktes.. men sen kom neurologen som hade läst av allt och det visade sig att det hade gått upp cancer partiklar upp i nervbanan upp emot huvudet som gjorde av ett sådant tryck..

så fick utskrivet primperan.. och sedan ska jag få en tid till sjukgymnastiken.. och en remiss till neurolog kliniken..

sedan ska mina nerver spolas rena och det kommer det att göra på KS i stockholm under hösten..

så jag fick sjukresor hem igen klockan 01.50 ungefär var jag hemma igen och helt slut och mådde inge bra.. men hem ska man från sjukhuset för varje pris enligt vissa läkare..

RSS 2.0