kissa på pottan

tänk emiliya är dryga 4 år, men inte förstått detta med pottan och det har varit en sak man har tänkt med hennes funktionsnedsättning kommer hon förstå detta med pottan habiliteringen kunde inte svara på det och det är en sak som jag så gärna ville och idag när jag kom till dagis så berättade det att hon hade kissat på pottan. sen när vi kom hem så hade vi varit hemma i ca 30 minuter när hon säger mamma kissa ja hämta pottan säger jag och det gjorde hon och jag drog ner och säger men du har ingen blöja och då säger hon, nej jag måste trycka hon sätter sig på pottan och kissar igen.. jag är så¨stolt över min lillfia och det känns ÄNTLIGEN händer det

vår trött

undrar på om jag är lite vår trött eller var det nu kan vara, har en extrem trötthet från att jag går upp till jag går och lägger mig och det känns ganska jobbigt..

men idag har jag gått 2,5 km på vegavallen med lite backar och det gick jätte bra och sen nästan 7km runt sandarna och cyklat som vanligt så jag knallar på och det måste jag för 7 juni så blir det blodomloppet och det ska jag klara 1 mil.. men jag och mamma kommer klara det galant och en picknic efter det.. kan det bli bättre nej jag tror inte det..

här har vi ätit lax i ugnen med kantarell sås och ris till barnen och salsa till mig och det var super gott och det tyckte barnen med..

inte som man har tänkt sig

dagen börjande strålande, imran har sovit hela natten utan napp. han har bara vaknat en gång men det gick och lugna honom. och sen åt vi frukost och hade det mysigt men sen så gick jag med barnen till dagis men sen var det tänkt att jag skulle gå en lång promenad inför blodomloppet men så blev det inte för när jag kom utanför dörrarna på dagis fick jag ett kraftig njurstensanfall så jag visste inte hur jag skulle ta mig hem. men hem kom jag och tog voltaren och citadon så nu får det blir några timmar i sängen istället så kanske jag kan gå en liten kortare promenad innan jag ska och hämta barnen på eftermiddagen..

mammas hjärta

idag kom mina små älsklingar hem.
aliyar hade kämpat med att få bort nappen hos honom och då tänkte jag kan han sova utan napp där ska han kunna göra det hemma.. men han skrek hysterisk men fick ingen napp men det gör riktigt ont i mitt mamma hjärta när jag hör han helt hysterisk och förtvivlad, men jag ska klara detta fast det är tufft.. och nu har han faktiskt somnat mitt lilla hjärta..
emiliya fortsätter att sova utan napp och utan problem, hon som har varit mest napp barn av dem är jag riktigt imponerad av att hon faktiskt har sovit utan napp sen vi plockade bort dem utan problem inte en ända skrik kväll sen det plockades bort det trodde jag aldrig. trodde det skulle bli sjukt jobbigt med henne men det har inte varit det.. men med imran verkar det bli riktigt jobbigt mitt hjärta blöder när jag hör han


vin, ost och trevlig sällskap

go morgon eller god förmiddag.

hoppas alla har hunnit ställa om klockorna det har man gjort här.

om en stund kommer mina älsklingar hem *jippi*

annars så kommer det vara ganska lugnt idag.

igår fick jag besök och vi hade det väldigt mysigt.
vi drack vin och åt ost och kollade på film, jag tror jag är på väg att bli kär <3
vi hade det jätte mysigt och jag blir så glad i hans närhet, det bästa med han är att han är så himla glad hela
tiden, och det gör mig glad.

känner mig så fruktansvärt glad idag.

ska och hanla med min storebror snart ska bara invänta mina små troll först innan jag ska gå iväg.

nu ska jag gå och göra en kopp te till och sedan ska jag bara ta det lungt en stund innan trollen kommer hem


pyssel och fix

idag så är det tvättstuga och pyssel och fix idag för jag ska städa och grja här hemma..

annars känns det lite tomt utan barnen fast det inte varit borta så länge men saknar de som bara den. samtidigt så är det skönt att bara ta det lungt..

min lista idag:

*
tvättstugan
* diska
* rensa leksaker
* damma
* dammsuga
* torka golv
* badrummet
* möblera om lite i sovrummet


Läkaren

idag ska jag till läkaren på ackis och det är vell oki, har varit dit så många ggr nu så inget känns konstigt att åka dit längre känns bara väldigt tråkigt att åka till sjukhuset gång på gång på gång.. villö bara att det ska ta slut.. men det bästa är ju att det är åt rätt håll.. men just i natt har jag sovit sjukt dåligt så känner mig som en zoombie..

just nu sitter jag och äter hallon och fil och lyssnar på lugna favoriter, den radiokanalen älskar jag den är lugn och skönt att lyssna på inget gap och skrik..


BVC- 4 års kontollen

idag har jag varit med lillfia till BVC och det gick jätte bra hon har gått upp ½ kg på 6 månader jippi det går framåt..

sen klarade hon 4 års kontrollen galant, lite problem emd instrukitionen vad hon skulle göra men det har ju med hennes funktionshinder att göra och jag är så stolt att hon klarade den.. sen så har hon haft problem med magen så det är svårt att få henne att dricka så hon Bajsar jätte dåligt och hon har movecol för att överhuvudetaget bajsa men äntligen skulle vi få utskrivet näringsdryck som hon tycker om så vi kan få igång hennes mage och det känns toppen..

annars har barnen åkt till sin pappa idag och det är väldigt sällan och jag tycker det ska vara skönt att få vila lite.. ska man säga så får man säga så och jag svarar JA det får man.. man ska inte vara rädd att tala om att jag behöver vila.. jag behöver få vara för mig själv.. ja jag har valt att skaffa barn och trivs med mitt liv men jag har oxå behov och jag har oxå känslor och jag vill oxå kunna sova längre än till 5.30 på morgonen..
jag älskar mina barn och jag älskar tillvaron.. men ni som hela tiden gnäller att jag har valt att skaffa barn kan bara vara tysta för när jag valde att ebhålla mina barn när jag var gravid, var jag gift och levde med en aktiv man som älskar sina barn.. han älskar sina barn fortfarande men han är tyvärr inte lika aktiv för han tycker bilar och vänner är viktigare så jag får dra hela lasset själv..


napparna borta

nu har det gått drygt 1 vecka sen jag tog bort napparna på min dotter och det har funkat så otroligt bra det trodde jag ju aldrig.. inte ett knyst om napparna för henne.. inte ens första natten hon skulle sova utan så skrek hon det känns så otoligt bra.. känner mig så lycklig att jag verkligen har lyckats.. jag var väldigt skeptiskt och tänkte undrar om detta verkligen kommer att gå men det gick och det gick så jätte bra så det känns toppen..

idag ska emiliya till tandläkaren igen så nu får jag se om det kan få henne att gapa igen för förra gången öppnade hon inte munnen över huvudtaget.. så vi får se om hon gör det denna gång..

nu börjar det

jag igår var det dax för injektion 2 och det gick jätte bra, det jobbiga är att jag måste sitta och åka 15 mil enkel resa för att få denna injektion men igår var det alltså dax och jag har precis varit och tagit prover nu.. som man alltid måste göra efter denna injektion, men det kan jag göra nu i tierp och det är skönt för första gången så tog jag injektionen ena dagen och proverna dagen där på och då var jag tvungen att var tillbaka på KS dan efter men nu kunde jag göra det i tierp så skönt..

igår var jag oxå och träffade killen som jag gav en chans och han lagade mat och vi hade det jätte trevligt, han hade en jätte mysig lägenhet och jätte fint. tycker om honom på något sätt, det kan ju leda något bra ur detta. justnu sover han för han jobbar nätter men vi får se vi kanske ska träffas igen på lördag.. det beror på hur pigg han är efter natt jobbet..

jag mår riktigt illa idag och vill egentligen inte äta men måste för annars mår jag bara sämre, men illa måender, yr och ont i huvudet och öm i kroppen det tillhör denna injektion.. det bästa är att det sitter bara i ca 1 vecka sen är man på banan igen och det känns så skönt..

injektion 2

idag är det dax för injektion 2, så får sitta och åka till sthlm och det gör jag med blandade känslor kan jag säga. jag vet vilket underverk den första injektionen gjorde men veckan efter injektionen med illmående, huvudvärk, blåmärken och öm kropp är jätte jobbig.. men det är värt det i långa loppet och jag är glad att jag fick ett ja för att få på börja dessa injektioner. och dessa injektioner är inte farliga överhuvudtaget och inte skadliga för kroppen. för det är ämne i dessa injektioner som de flesta människor har i kroppen och på den vägen får de inte tumörbildningar medans jag inte har detta ämne så det bildas tumörer. men går jag på dessa så kan det betyda att jag inte kommer få några nya tumörer..

blomkålscarbonara och salsa1 pkt bacon
300g blomkål
1 dl ost
1,5 dl grädde
0,5 msk smör

1. smält smör i en stekpanna. dela bacon och blomkål i små bitar och stek.

2. häll på grädde och koka ihop tills blomkålen är färdig. rör ner osten.

SALSA
1 tomat
1 msk fin hackad rödlök
1 tsk mango chutney
1 krm sambal oleak
salt

blanda ihop alla ingredienser. (jag tog bort saltet pga njurarna)


RSS 2.0