kyckling sås med smak av apelsin

2 färska eller frysta kycklingfileér
100g rökt skinka
100g champinjoner
1 apelsin
2 msk margaring
2 msk vetemjöl
2 dl hönsbuljong
2,5 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

1. skär kycklingen i strimlor. fin hacka skinkan och skiva champinjonerna. tvätta och skala apelsinen riv skalet och pressa apelsinen.

2. bryn kycklingen i margarin i en gryta/kastrull (jag använde en wook), fräs med svampen i några minutrar. lägg över skinkan.

3. strö över mjölet och tillsätt buljong och grädde. tillsätt apelsin skalet och saften. smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar. låt koka ca 10 min.

4. servera med ris/pasta/coscos och en sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0