har alla rätt till en andra chans??

denna fråga skulle det flesta svara ja på men logiskt sätt är det inte så, vi kan ge de flesta en andra chans men inte alla och vissa blir svårt uthängda och illa behandlade av något som är sant, falskt, klädstil, sätt att vara eller icke att vara.. men är de vi som ska straffa andra eller är det våra rätts system. här svarar oxå det flesta våra rätts system, men tänk efter så vet alla att de flesta tycker att våpra straff i sverige är för låga.. men de som är hårt utsatt i sverige är före detta missbrukare, hemlösa, sexmissbrukare mm

missbrukar:
har du en gång haft ett alkoholmissbruk eller narkotika missbruk så kommer du alltid att vara en missbrukare och många kommer att se ner på denna person.. det kan vara allt från att personen ser sliten ut efter ett X antal år med någon form av drog och rus i kroppen och de liv de har levt för många missbrukare är även hemlösa eller kriminella..

hemlöshet:
de ser många ner på som fan det mår skit, det är hungriga, smutsiga men kan vara världens goaste människor som många vill bort från gatan men har ingen möjlighet för att våra myndigheter sviker.. med hemlöshet uppkommer missbruk eller tvärt om.. det ser slitna och smutsiga ut och går vi förbi en sådan tänker vi fy fan hur kan/vill man leva så.. har någon frågat dessa människor om de vill leva så..

sexmissbruk:
är ett sånt jävla brott, speciellt våldäkt, pedofili och barnporografiska brott.. alla dessa i stortsätt som uppdagas blir straffade.. och jag tycker dessa brott är fruktansvärda.. men tyvärr så blir många oskyldigt dömda.. och det tycker jag är så jävla tragiskt.. jag inser att de som blivit drabbade mår dåligt men tänk oxå att de som hängs ut på nätet kanske är en helt oskyldigt dömd du vet inte det.. och det är dragiskt.. tänk att en person har levt med skyddad id och allt i 10-12 år för att han har suttit inne pga att han skulle ha förgripit sig på sin styvdotter.. fruktansvärt brott.. mamman anmälde detta men tyvärr så stämmer ej mammans vittnes uppgifter.. men flickan säger att killen ej förgripits sig på henne, killen i fråga nekar.. mamman vittnar för.. 12 år senare söker flickan resning och killen bli friad.. men hela hans dom och liv med bilder och allt finns på nätet.. och det som sätts ut på nätet går inte bara att plocka bort.. detta är helt sjukt.. han har blivit misshandlad, blivt av med jobbet, lägenhet, suttit inne för detta.. och aldrig kunnat stanna på en plats längre tid pga att när folk får reda på detta så blir hoten stora igen.. han har fått levt med rädslan att någon skulle se bilderna på honom..

sedan hängs även sexbrottslingar ut på nätet och där finns det en annan sida på det hela att det inte bara blir de som har gjort brottet som bli straffade utan även offren.. finns ett ex, en flicka blir utsatt av en bekant för sexuella övergrepp.. ingen vet om detta mer än det närmsta.. det hinner gå 3 år.. så sätts denna bekant ut med namn, personnummer och allt på nätet folk i skolan kopplar ihop ett och ett och kommer på vem detta är.. denna flicka blir hårt mobbad och retad och mår skit.. denna flicka tar livet av sig..

tycker att nu får folk börja tänka efter.. allt behöver inte alla veta..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0