LCHF- Mandel & kokoskex
Grundmjöl (ger 1L färdigt mjöl)
2 dl sötmadel
2 dl kokosflingor
1,5 dl hela linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1,5 dl solrosfrön
2 dl cashewnötter
kex
3 dl grundmjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
2 krm salt
* sätt ugnen på 175 grader.
* mixa alla ingredienser, utom 0,5 dl linfrö till grundmjölet i en matberedare. de ska blir som ett halvgrovtmjöl. tillsätt sedan restrerande linfröna.
* blanda samman 3dl mjöl med ägg, bakpulver och salt i en bunke. låt stå ca 5 minuter
* bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. det ska vara så tunt att det precis håller ihop
* grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills smeten får lite färg. ta ut plåten och skär kexen i lagom bitar
* sätt in igen på 50-75 grader i ca 1 timmer.
(var goda med smör och ost)
Kommentarer
Trackback