LCHF- Mandel & kokoskex



Grundmjöl
(ger 1L färdigt mjöl)
2 dl sötmadel
2 dl kokosflingor
1,5 dl hela linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1,5 dl solrosfrön
2 dl cashewnötter

kex
3 dl grundmjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
2 krm salt

* sätt ugnen på 175 grader.

* mixa alla ingredienser, utom 0,5 dl linfrö till grundmjölet i en matberedare. de ska blir som ett halvgrovtmjöl. tillsätt sedan restrerande linfröna.

* blanda samman 3dl mjöl med ägg, bakpulver och salt i en bunke. låt stå ca 5 minuter

* bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. det ska vara så tunt att det precis håller ihop

* grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills smeten får lite färg. ta ut plåten och skär kexen i lagom bitar

* sätt in igen på 50-75 grader i ca 1 timmer.

(var goda med smör och ost)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0