2 veckor har gott med LCHF

det har gott 2 veckor sen jag började med LCHF och det har gott jätte bra eller första veckan gick kanon och jag gick ner 2,8 kg. senaste veckan har varit seg så har stått still men känner men jätte taggad och känner inte alls att jag måste gå ner varje vecka eller inget alls.
 
jag har även beställt ris och nudlar och någon slags spagetti eller något och allt är utan kolhydrater och godkända av LCHF och det ska bli intressant.. och dessa varor har kommit idag så ska hämnta dem imorgon eller på onsdag för glömde det idag. för idag har jag varit på sjukhuset som att jag har haft pendlande socker..
 
den sista veckan har jag jobbat jätte mycket så det har varit tufft att bara jobba så mycket som jag har gjort men det kommer säkert att kännas jätte bra när min lön kommer nästa månad. mitt socker har varit så otroligt pendlande så jag har inte jobbat idag..
 
för en stund sen så var jag och mina små troll ut på en promenad i regnet med våran nya familjemedlem Bimbo.
 

LCHF

då har jag kört LCHF och jag tycker det funkar riktigt bra och jag mår ganska bra.. och det har funkat bra att äta och laga mat fast barnen inte har varit hemma något på 1½ vecka. men idag kommer mina små troll hem igfen och jag längtar så grymt efter dem. men det har haft det jätte bra med sin pappa fast han tycker att det har varit otroligt tufft. så nu får vi se när han hör av sig nästa gång och vill ha barnen. tyvärr har han de sällan och det är ett val han har gjort... och det är ju inget val som bara har legat sen han flyttade ner till göteborg utan det är ett val han tog längre tillbaka för ända sen seprationen för 2½ år sen så har han inte varit så intresserad av barnen och tar det om han behöver eller som han sa på familjerätten "sara tvingar mig ju att ha barnen" men det är hans val och hans förlust för han missar så mycket med barnen både i poistivt och negativt.. jag tycker också det är tufft perioder och speciellt när imran håller på som han gör men det är bara att fortsätt kämpa och visa vem det är som bestämmer..

parmasansoppa med broccoliebuketter och skinka

1 finriven gul lök
50g skinka
100g parmesan ost
150g färsk broccoli i små buketter
50g vitlök och ört philidelphia ost
1 msn grönsaksfond
4 dl grädde
0,5 krm cayennepeppar
salt
vitpeppar

* klipp skinkan i strimlor och låt den snabbt fräsa upp tillsammans med smör i en stekpanna. ställ åt sidan.

* hacka löken fint och stek i en kastrull tillsammans med smör.

* slå på grädden och låt koka upp tillsammans med grönsaksfonden.

* lägg sedan i broccolibuketterna.

* låt koka försiktigt i 3 minuter. fin riv parmasanen eller använd färdigriven. rör ner parmasanen och vitlöks och örtosten.

* låt småputtra till osten ha smält och tillsätt kryddorna och späd med mer grädde till önskad konsisten.

*lägg upp på tallrik och strö över skinkan.

LCHF- Mandel & kokoskex



Grundmjöl
(ger 1L färdigt mjöl)
2 dl sötmadel
2 dl kokosflingor
1,5 dl hela linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1,5 dl solrosfrön
2 dl cashewnötter

kex
3 dl grundmjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
2 krm salt

* sätt ugnen på 175 grader.

* mixa alla ingredienser, utom 0,5 dl linfrö till grundmjölet i en matberedare. de ska blir som ett halvgrovtmjöl. tillsätt sedan restrerande linfröna.

* blanda samman 3dl mjöl med ägg, bakpulver och salt i en bunke. låt stå ca 5 minuter

* bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. det ska vara så tunt att det precis håller ihop

* grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills smeten får lite färg. ta ut plåten och skär kexen i lagom bitar

* sätt in igen på 50-75 grader i ca 1 timmer.

(var goda med smör och ost)


LCHF

idag körde jag igång med LCHF kost och det känns toppen och jag är så sjukt peppad och motiverad för detta just nu, och idag har flytit på hur bra som helst och gjorde en jätte god soppa idag och nu håller jag på med LCHF kex. så får jag se hur det blir, blir det bra så kommer jag och lägga ut receptet..

annars så har dagen varit toppen, och allt känns jätte bra fast jag saknar barnen sjukt mycket nu när det är hos sin pappa..

imorgon är det dax för utvärderingen på habiliteringen.. och det änns oki men inte att träffa en förskoleläraren..

Hörsel och balans test

Just nu sitter vi på bussen påväg till akademiska sjukhuset med Imran som ska på hörsel och balanstest. Han opererade in rör efter 20-tal öroninflammasioner. Men fortfarande upplevs det emellan åt att han inte riktigt hör som han ska. Och förra gången vi var in så ville han inte samarbeta så vi hoppas på bättre lycka denna gång.

Senare idag så ska vi åka hem och packa till imorgon får då åker barnen till sin pappa i 1,5 vecka. Så känns lite konstigt att vara Barnfri så länge.


Feber, ont i hals och huvud

Jag har varit jätte trött i helgen och känt mig hängig och svaret blev feber i morses och ont i huvudet och halsen. Känner mig sänkt men fortsätter att kämpa och ska vila för att orka med blodomloppet på torsdag eftermiddag. Jag känner att detta snart är över. Så idag så jobbade jag inte för det fanns det inte krafter till.

Annars tycker jag livet är underbart just nu och jag kämpar på. Detta känns kanon och det känns som jag är på väg åt rätt håll i mitt liv. Och ljuset i tunneln börjar bli större och större.

Jag är så glad att jag har mina när och kära som finns för mig när livet har varit tungt

Nej nu ska jag försöka på mig strumpor och hämta mina goingar.


Trött men glad

Då ligger man i mammas extra säng och ska strax sova för imorgon är det jobb. Tycker det är jätte roligt att jobba. Men idag har jag varit väldigt trött och Imran har varit riktigt i sitt ässe men har fått hjälp av pappa och han ska vara barnvakt i helgen åt han men försöker hjälpa till så mycket jag orkar och ännu mer nu när han for iväg med ambulans i veckan. Vi misstänker att han fick en 10:à attack.

Emiliya åkte iväg till sin stödfamilj för första gången i helgen och har varit lite orolig men har fått bilder på henne och fått lite uppdateringen så det har känns jätte bra.

Ska jag se om jag kan få in lite bilder här på bloggen med henne från idag hos denna familj. Det verkar toppen.


RSS 2.0